Парламентарната група на БСП внесе в Народното събрание проект за решение

...
Парламентарната група на БСП внесе в Народното събрание проект за решение
Коментари Харесай

БСП внесе в парламента предложение за освобождаване на шефа на КЕВР

Парламентарната група на Българска социалистическа партия внесе в Народното заседание план за решение за предварителното освобождение на Иван Иванов от поста ръководител на Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР).

В претекстовете на предлагането на левицата се показва, че КЕВР е органът, който контролира активността в енергетиката и във водоснабдяването и като подобен той не пояснява, а извършва закона.

Въпреки това, в хода на разискването на отчета за активността на КЕВР за 2017 година, органът е определил измененията в Закона за енергетиката като „ бланкетен текст “, който „ не дава отговор на няколко съществени неща “.

„ От тълкуването на Иван Иванов излиза наяве, че той няма желание да съблюдава и да извършва закона “, безапелационни са вносителите на плана за решение.

Те декларират още, че Законът за нормативните актове дефинира кой пояснява законите, а КЕВР и нейният ръководител не могат да вършат това. 

От Българска социалистическа партия показват, че това пояснение, в лицето на ръководителя на КЕВР, съставлява тежко нарушаване на служебните отговорности по смисъла на член 12б, т. 5 от Закона за енергетиката.

В четвъртък шефът на регулатора Иван Иванов упрекна Българска социалистическа партия, че си прави спешен пиар посредством обвинявания към комисията.

Ръководството на тази партия се стреми да отклони вниманието от тежките вътрешнопартийни проблеми, които проличаха и през днешния ден, съобщи тогава Иванов.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР